Bebeğim 7 Haftalık: Gözlem Haftası!

Zaman ne kadar da hızlı geçiyor. Ofise geri döndüğünüzde, hamilelik izni kavramını değiştirmek için bir kalkışma başlatacağınıza karar verdiniz çünkü şu an kesinlikle ‘izinde’ olmadığınızı düşünüyorsunuz! Doğumdan sonra hayatınız tahmininizden daha çetrefilli bir hal aldıysa, bu hafta stresinizden uzaklaşmak ve biraz keyiflenmek için çevrenizdeki diğer ebeveynlerle sosyalleşebilirsiniz. Sizinle aynı yolda yürüyen ve hislerinizi paylaşan insanlarla konuşmak, sizi de onları da rahatlatacaktır.

Bebeğim 7 Haftalık: Gözlem Haftası! Görseli 2

Bebeğinizi ufak testlerden geçirin

Bebeğiniz hala istediği bir objeye doğru uzanabilmek veya o objeyi kavrayabilmek için çok küçük. Elleri gelişmekte olsa da bir objeyi kendi alıp tutabilmesi için biraz daha zamana ihtiyacı var. Elleri açıkken, avcunun içine hafif bir oyuncak koyarak onu bir süre tutup tutamayacağını test edebilirsiniz.

Gelişim sürecini takip eden 7. haftada yapabileceğiniz bir başka test ise bebeğinizin görme ve gözleriyle takip edebilme kabiliyetine yönelik olabilir. Renkli bir objeyi yüzüne yakın bir mesafede tutarak yavaşça sağa ve sola hareket ettirin. Gözleri objeyi takıp edebiliyor mu? Sevdiği bir insanın odaya girdiğini gördüğünde ise kıkırdamaya başlayabilir. Onun sevincini görmek, geçirdiğiniz tüm uykusuz gecelere bedel.

Gecelerden bahsederken, bebeğiniz artık geceleri daha uzun süre uyuyor ve gündüz kestirmelerini her gün aynı saatler civarında yapmaya başlıyor olmalı. Günün 15 ila 16 saatini uyuyarak geçiriyor ve gündüz kestirmelerini 3 ila 4 saatte bir yapıyor. Geri kalan zamanlarda ise uyanık ve enerjik.

Uyku düzeni gibi beslenme düzeni de yavaş yavaş rutine giriyor gibi. Daha uzun aralıklarla ama daha verimli emzirme seansları yapıyorsunuz. Büyüme atağı dönemlerinde bebeğinizin aniden daha çok süt istemesi ise bazen tüm düzeninizi yerle bir ediyor olabilir. Eğer devam sütü kullanıyorsanız veya bebeğinize kendi sütünüzü biberonla veriyorsanız daha büyük boy bir biberona geçme ihtiyacı duyabilirsiniz.