Bebeğim 8 Aylık: İnceleme Ve Soruşturma Ayı

Tüm zorlukları ve güzellikleriyle yeni bir ay daha başlıyor. Bebeğinizin ay ay gelişimi süresince bizi takip ederek yanınızda olmamıza izin verdiyseniz, çok mutlu olduğumuzu bilmelisiniz! Sekiz ayda çok yol kat ettiniz, kendinizle gurur duymalısınız! O halde gelin sekizinci ayda bizi neler beklediğine şöyle bir göz atalım.

Bebeğim 8 Aylık: İnceleme ve Soruşturma Ayı Görseli 2

Bebeğinizi evin tehlikeli noktalarından uzak tutmalısınız

Sekiz ila dokuzuncu aylarda bebeğiniz çevresini daha iyi anlamaya ve aklında bir düzene sokmaya yönelir. Tüm hislerini kullanarak hem etrafındaki objeleri ve insanları hem de yaşadığı deneyimleri kategoriler halinde ayırmaya çalışır. Bu yüzden yoğun bir inceleme ve soruşturma çalışmasına başlar. Evin tehlikeli noktalarına ulaşmaya çalışabilir veya beklenmedik cisimleri ağzına sokmak isteyebilir. Kötü sonuçlarla yüz yüze kalmamak için önlemler almayı ihmal etmemelisiniz. Araştırmacı bir ruha hâkim olmak sandığınızdan zor, inanın.

Bu dönemde bazı bebekler yardım almaya açık olsa da bazıları kendi kendine hareket etmek konusunda kararlıdır. Kararlı bebekler istediklerine ulaşmak için ellerinden geleni yaparlar. Eğer sizin bebeğiniz de böyle kararlı bir bebekse, onun ne kadar kendinden emin ve zorluklar karşısında baş eğmeyen bir karaktere sahip olduğunu görmek sizi mutlu edecektir. İşin tek kötü yanı, bebeğinizi yönlendirme konusunda bazı zorluklar yaşayabilme ihtimali diyebiliriz.

Bebeğim 8 Aylık: İnceleme ve Soruşturma Ayı Görseli 3

Büyüme hızı yavaşlıyor

Bebeğinizin boy ve kilosunda büyük değişimler yoksa endişelenmeyin. Büyüme hızının önceki aylara göre yavaşladığı bu dönemde, 7. aya göre çok büyük bir fark görülmez. Kız bebeklerde ortalama kilonun en düşük 6150 gr, en yüksek 10350 gr olması beklenirken; erkek bebeklerde bu değer en düşük 6300 gr, en yüksek 10900 gr olarak gözlemlenir. Boy oranlarında ise, kız bebeklerde 62-75 cm arasında değişiklik gösterirken; erkek bebeklerde 63-77 cm’dir.

Yaşasın tam bağımsız bebekler!

Bebeğiniz bağımsızlığını kazandıkça, kendi yemeğini kendi yeme girişiminde bulunabilir. Bu güzel bir gelişme olmasına rağmen yemek vaktinin bir hayli uzaması anlamına da gelir. Pratik bir çözüm olarak iki kaşık sistemine başvurabilirsiniz. Bebeğiniz hangi kaşığı eline almak isterse ona izin verip, diğer kaşıkla onu beslemeye devam edebilirsiniz. Hem zaman kaybetmeden yemeğini bitirmiş olur, hem de sofra adabına konusunda temel bilgileri şimdiden edinmeye başlar. Bebeğiniz için doğru kaşığı bulmak onun kaşık kullanmayı sevmesine ve alışmasına yardımcı olacaktır. Rengarenk tasarımlara ve ergonomik yapılara sahip Bebedor kaşıklarına bir göz atın deriz.