Bebeğimi Nasıl Beslemeliyim?

Aylardır büyük bir heyecanla beklediğiniz an geldi; bebeğinize kavuştunuz. Heyecanınız geçer sandınız ancak ne mümkün! Tatlı telaşlarınız asıl şimdi başlıyor…

Bebeğinizin bakımı için en iyi yöntemlerin peşinde olduğunuzu biliyoruz. Nihayetinde o sizin biriciğiniz! Her anne gibi sizin de çeşitli endişeleriniz var; bebeğinizin beslenmesi gibi… Bu dönemde büyük bir özen ve titizlikle hareket etmeniz gerektiğini çok iyi biliyorsunuz. O halde gelin, hangi ayda bebeğinizi nasıl beslemelisiniz birlikte öğrenelim.

Bebeğimi nasıl beslemeliyim? Görseli 2

0-6 Ay Beslenmesi

Bebeğinizin beslenmesi için belki de en kritik dönem olan ilk 6 ayda, anne sütünün yeri oldukça önemlidir. Bağışıklığının güçlenmesi adına büyük önem taşıyan anne sütü, cildinin hassas olduğu ilk aylarda bebeğiniz için büyük bir kalkan görevi görecektir. Bebeğinizin sağlığı için, özellikle ilk aylarda sadece anne sütüyle beslemeniz gerektiğini unutmayın. Anne sütünün yetersiz olduğu durumlarda mutlaka doktorunuza danışın.

6. Ay Beslenmesi

İlk 6 aydan sonra, bebeğiniz anne sütüne ek olarak diğer besinleri de almaya başlar. Yeni tatları tanımaya başladığı, farklı kıvamlarda besinlere alıştığı ve aynı zamanda yeme becerilerinin de geliştiği bir döneme giriş yapmaktasınız. Bu geçiş döneminde bebeğinizin metabolizma hızı da değişir.

7. Ay Beslenmesi

Ek gıdaya başlayalı 1 ay oldu ve bebeğiniz her geçen gün yeni bir besin ile tanışıyor. Siz anneler için ise bu dönem beklediğiniz kadar kolay geçmiyor olabilir. Eğer siz de zorlu bir dönemde olduğunuzu hissediyorsanız bilin ki ilk zamanlarda olduğu gibi biz yine senin yanındayız!

Bebeğimi nasıl beslemeliyim? Görseli 3

18-24 Ay Beslenmesi

Gelişiminin hızla devam ettiği bu dönemde, bebeğiniz 2 yaş sendromuna da adım atacaktır. Bu da beslenme davranışlarına yansıyabilir ve daha önce severek yediği birçok yemeği artık yemek istemeyebilir. Bebeğinize eğlenceli tabaklar hazırlayarak öğünlerini sunmak, beslenmesi adına size yardımcı olacaktır. Anne sütünün yanında, bebeğinize ek gıda takviyesi yapmanız gereken durumlarda ise güvenilir içeriğe sahip ve gelişimine katkı sağlayacak ürünler tercih etmenizi öneriyoruz.

8. Ay Beslenmesi

Bebeğiniz, git gide büyüdüğü 8. ayda kendi kendine yemek yeme aşamasına adım atar. Katı gıdaya geçişin başladığı bu dönemde; yürüme, koşma, zıplama gibi kaba motor becerileri de gelişmeye başlar. Bu yüzden, bebeğinizin bardak kullanmaya geçişi için de ideal bir zamanlama olacaktır.

9-12 Ay Beslenmesi

Bebeğiniz artık 9 aylık! Bu ay itibariyle sizinle birlikte sofrada oturarak yemek yemeye başlayabilir ve sizin yediklerinizden tatmak isteyebilir. Diş çıkarma döneminde de olacağı için, bu onda rahatsızlık hissi uyandırabileceğinden diş kaşıyıcıları bebeğinizin en büyük kurtarıcısı olacaktır.

12-18 Ay Beslenmesi

Göz açıp kapayıncaya kadar geçen 1 yılın ardından bebeğinizin beslenmesi adına kritik bir döneme daha hoş geldiniz! Hemen hemen her gıdaya alışmış olan bebeğiniz bu dönemden itibaren yemek seçmeye başlayacak ve yediklerinde yeni tatlar arayacaktır. Beslenmesinin yanı sıra, bağışıklık sisteminin gelişmesi için 2 yaşına kadar emzirmeye devam etmeniz önem taşır.

18-24 Ay Beslenmesi

Gelişiminin hızla devam ettiği bu dönemde, bebeğiniz 2 yaş sendromuyla tanışacaktır. Bu da beslenme davranışlarına yansıyabilir ve daha önce severek yediği birçok yemeği yemek istemeyebilir. Bebeğinize eğlenceli tabaklar hazırlayarak öğünlerini sunmak, beslenmesi adına size yardımcı olacaktır. Anne sütünün yanında, bebeğinize ek gıda takviyesi yapmanız gereken durumlarda ise güvenilir içeriğe sahip ve gelişimine katkı sağlayacak ürünler tercih etmenizi öneriyoruz.